Forventninger til parforholdet

 

Forelskelsen og tiltrækningen skyldes altså en ubevidst forventning om, at partneren vil imødekomme og opfylde de behov, som vore forældre ikke magtede, og at vi i parforholdet kan få helet de følelsesmæssige sår, krænkelser og sårbarheder fra barndommen og blive hele mennesker.

I parforholdets begyndelse gør vi alt for at holde fast i forelskelsens illusion og giver udseende af, at vi er følelsesmæssige sundere, end vi reelt er. Vi giver indtryk af, at vi ikke har ret mange behov og har overskud til at hjælpe, lytte og give omsorg. Vi får ikke fortalt, hvilke ønsker vi har til parforforholdet, men ubevidst har vi alligevel en forventning om, at lige netop den partner, som vi har valgt ud af så mange andre mulige, kan give os den kærlighed og omsorg, som vi ikke fik fra vore forældre. Vi forventer ubevidst at partneren skal kunne opfylde alle barndommens uopfyldte behov, erstatte de tabte dele af jeg`et, være parat med støtte, omsorg og kærlighed og altid stå til rådighed. Det er disse forventninger, der holder liv i forelskelsen.

Trangen til selv at give uden at forvente at få noget igen aftager efterhånden. Det er som om forelskelsens tryghed ubevidst får os til at slappe mere af og føle, at efter alt hvad jeg nu har givet, er det min tur til at modtage. - "Nu skal jeg have min belønning.- Jeg gik jo ikke ind i parforholdet, for at udelukkende at opfylde min partners behov, men også for at fremme mine egen psykologiske og følelsesmæssige udvikling."

   
Imago Parterapi Århus · Nordre Strandvej 147, DK-8240 Risskov · tlf. +45 24476972 / +45 26718040
Udviklet af landIT