Det bevidste parforhold

Fra et IMAGO-perspektiv er både forelskelsen og sidenhen magtkampene ganske naturlige trin i et bevidst parforhold. Magtkampen er derfor et positivt tegn på, at psyken forsøger at overleve og hele tidligere sår.

For at få et bevidst parforhold er det nødvendigt at forelskelsen, den romantiske kærlighed, afsluttes, og at vi ser os selv og vores partner i et mere realistiskt lys. At vi ikke mere ser partneren som en "frelser", men som et såret menneske, der også kæmper for at blive hel igen. At vi hver især tager ansvaret for de undertrykte dele af os selv og er villige til at ændre hidtidige forsvarsmekanismer.

Det kræver mod at arbejde for et bevidst parforhold/ægteskab, fordi det er angstprovokerende at vække træk til live, der hidtil har været begravet. Træk som er frygtede og hadede. Men sålænge vi hader os selv for at rumme skjulte træk, kan vi heller ikke tro på, at partneren kan elske os, som vi er.

Først når vi stopper projektionerne og i stedet selv tager ansvaret for dem, ser vi, at vores partner faktisk elsker og accepterer os, som vi er. Det er i denne afgørende forandringsproces, at vi genfinder os selv og får mulighed for at skabe et bevidst, varmt, kærligt, lidenskabeligt og livslangt parforhold/ægteskab uden angst.
 

   
Imago Parterapi Århus · Nordre Strandvej 147, DK-8240 Risskov · tlf. +45 24476972 / +45 26718040
Udviklet af landIT